sobota, 4 maja 2013

Błyskawicznie Sycąca Sałatka Marynarza Popeya!

 

Składniki:
·       Świeży szpinak
·       Dowolny drobny makaron tri color
·       Boczek wędzony
·       Suszone pomidory
·       Świeże pomidory
·       2 ząbki czosnku

1.       Gotujemy makaron ( pod koniec gotowania wrzucamy do wrzątku pomidorki cherry by nieco zmiękły)
2.       Na rozgrzanej patelni, na1 łyżce oliwy z oliwek podsmażymy boczek (do czasu aż wytopi się z niego tłuszczyk).
3.       Na tę samą patelnię dorzucamy drobno pokrojone:  czosnek, suszone pomidory i kapary.
4.       Studzimy ugotowany makaron i  podsmażone składniki (najpierw na blacie a następnie w lodówce)
5.       Po ok 30 minutach mieszamy wszystko razem.

A sos? Jaki sos? Oliwa ze smażenia jest tak aromatyczna, że nie potrzeba już nawet soli! ;)  
Smacznego!