wtorek, 30 lipca 2013

Arbuzada z granatem i limonką - Czyli wakacyjny wybuch orzeźwienia!

W upalne letnie dni trzeba dużo pić. Możemy robić sobie owocowe koktaje na bazie jogurtu albo pić zwyczajną wodę z mietą i cytryną. Moim hitem tego roku jest jednek arbuzada! Sięgam po nią znacznie częściej niż po tradycyjną lemoniadę. Ma piękny różowy kolor i smakuje jak egzotyczne wakacje na wyspach....   A jeśli dodacie do niej jeszcze pestki z owocu grantu.... To będzie to nie tylko fala  orzeźwienia ale i potężny zastrzyk witaminowy!

Miąsz z 1 kg arbuza zblendować na gładką masę.
 Przelać przez sitko by oddzielić pestki.
Dodać  2 łyżki cukru, sok z 1 limonki i pestki z połówki owocu granatu.
Zrobić zamieszanie, schłodzić  i wypić :)