Bakłażana i cukinię pokroiłam w plastry, posoliłam i zamarynowałam
w oliwie z czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Odstawiłam na 30 minut do
lodówki a następnie grillowałam na patelni.
W tym czasie pokroiłam cienko mozzarellę i gdy warzywa były
już podpieczone, ułożyłam z nich przekładaną serem wieżyczkę, na której szczycie
ułożyłam suszonego pomidorka i kilka listków bazylii.
Łososia posoliłam i grillowałam na patelni po warzywach, aż
upiekł się w środku a na jego bokach ukazały się apetyczne paski.
Gdy dopiekał się łosoś, zrobiłam jeszcze sałatkę z kozim
serem, czerwoną cebulą, pomidorkami cherry i sosem musztardowo- miodowym.
*Sos musztardowo- miodowy
2 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy miodowej
1 łyżka płynnego miodu np. akacjowego
1 ząbek czosnku
Sok z połówki cytryny
Szczypta soli, szczypta pieprzu
Danie dopełniłam jeszcze naleśnikiem ze śniadania ze
świeżymi malinami, i tak oto powstała dobrze zbilansowana i bardzo smaczna kolacja :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz