Masło na patelni skwierczy, gotowe jest już na czosnek.
Cayeńskiego pieprzu- szczypta- i wszystko staje się proste.
Sok z limonki wyciśnięty oraz starta z niej skórka,
zaostrzają sosik troszkę,
ależ to będzie uczta!
Szczypta soli? Na sam finał. Najpierw wrzucamy krewetki,
i kąpiemy w naszym maśle, tak by trochę się spiekły!
Cayeńskiego pieprzu- szczypta- i wszystko staje się proste.
Sok z limonki wyciśnięty oraz starta z niej skórka,
zaostrzają sosik troszkę,
ależ to będzie uczta!
Szczypta soli? Na sam finał. Najpierw wrzucamy krewetki,
i kąpiemy w naszym maśle, tak by trochę się spiekły!
Kiedy z ciemnych, nudnych, szarych,
staną się- pysznie różowe,
Jeszcze parę minut smaż je ...
Za chwilę będą gotowe!
Na talerzu obok dania, połóż jeszcze cytrynę.
Zauroczy każdego Pana oraz każdą dziewczynę ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz