Składaniki:
·
Casserole mix (Kasza jęczmienna perłowa, żółty
groszek, zielony groszek i soczewica)
·
2 marchewki
·
1 pietruszka
·
1 żólta cebula
·
2 kostki rosołowe
·
Liść laurowy
·
1 l wowdy
·
Sól, pieprz
·
Świeże oregano
·
2 łyżki oliwy z oliwek
·
2 łyżki przecieru pomidorowego
·
Hiszpańska kiełbasa chorizo
Casserole mix- w
skład którego wchodzą: Kasza jęczmienna perłowa, żółty groszek, zielony groszek
i soczewica – Zalałam na noc dużą ilością zimnej wody.
Na dnie garnka na oliwie zeszkliłam dużą żółtą cebulą. A następnie
zagotowałam1 l wody i rozpuściłam w nim 2 kostki rosołowe i kilka szczypt soli.
Dodałam do wywaru pokrojone drobno dwie marchewki, pietruszkę,
czosnek i liść laurowy.
Po ok 15 minutach gotowania warzyw, dodałam do wywaru mix
ziaren. Gotowałam wszystko razem jeszcze 30 minut. Pod koniec gotowania dodałam jeszcze 2 łyżki
przecieru pomidorowego i pokrojoną drobno i wcześniej podsmażoną na patelni
kiełbasę chorizo.
Przed podaniem, oprószyłam jeszcze świeżym oregano i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz