Składniki:
·
Świeży szpinak
·
Dowolny drobny makaron tri color
·
Boczek wędzony
·
Suszone pomidory
·
Świeże pomidory
·
2 ząbki czosnku
1.
Gotujemy makaron ( pod koniec gotowania wrzucamy
do wrzątku pomidorki cherry by nieco zmiękły)
2.
Na rozgrzanej patelni, na1 łyżce oliwy z oliwek
podsmażymy boczek (do czasu aż wytopi się z niego tłuszczyk).
3.
Na tę samą patelnię dorzucamy drobno pokrojone: czosnek, suszone pomidory i kapary.
4.
Studzimy ugotowany makaron i podsmażone składniki
(najpierw na blacie a następnie w lodówce)
5.
Po ok 30 minutach mieszamy wszystko razem.
A sos? Jaki sos? Oliwa ze smażenia jest
tak aromatyczna, że nie potrzeba już nawet soli! ;)
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz